Felvételi tájékoztató

A FELVÉTELI MEGHALLGATÁSOK IDŐPONTJA:

2024. JÚNIUS 12-13.

A FELVÉTELI MEGHALLGATÁSOKRA AZ ONLINE REGISZTRÁCIÓ ÉS IDŐPONTFOGLALÁS LEZÁRULT!

Tájékoztató az oktatásról

Szeretettel várjuk a leendő első osztályos vagy általános iskolás gyermeküket a Dunakeszi Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolába, ha szeretné, hogy ne csak a számok és betűk birodalmában érezze otthon magát, hanem valamely zene-, képző-, tánc- és színművészeti ágban is.

A tanítás rendje:
Intézményünkben az oktatás a délutáni órákban folyik. A hangszeres órák egyéni oktatás keretében zajlanak. A tanórák 2×30 percesek. Hangszer mellett szolfézs kötelező tárgyat is tanulnak tanulóink, heti 2×45 percben, vagy összevont órában heti 1×90 percben. Szolfézsoktatás kihelyezett tagozatként az általános iskolákban is folyik.

A táncfoglalkozások általában heti két alkalommal jelentenek elfoglaltságot (2 x 90 perc).

A grafika tanszak foglalkozásai: kezdőknek hetente két alkalommal (2 x 90 perc), haladóknak egy alkalommal (magasabb óraszámban).

A színjátszás szakról: A színjátszás speciális műveltségi tárgy és általános készségfejlesztő gyakorlati képzés, minimum heti 2 x 90 perces foglalkozás keretében. A képzés célja, hogy az iskolai humán tárgyakkal együttműködve fejlessze a tanulók esztétikai fogékonyságát, és kreatív fantáziavilágát.

 


Felvételi meghallgatás

Zeneművészeti ágon

  • Zeneművészeti ágon: A meghallgatáson felmérjük a jelentkezők zenei képességeit, készségeit. Célunk, hogy mindenkit az adottságának és érdeklődésének megfelelő hangszerre irányítsuk.
    A felvételi a gyerekek által ismert bármely kis dalocska elénekléséből és játékos készségfelmérésből áll (tapsolás, visszaéneklés).
  • Táncművészeti ágon készségfelmérés történik
  • Képzőművészeti ágon néhány otthon készített, bármilyen témájú rajz vagy festmény és egy helyszíni alkotás értékelése alapján történik
  • Színművészeti ágon: Egy rövid vers, vagy mondóka, vagy meserészlet elmondása. (Esetleg egy népdal, vagy gyermekdal, vagy más kedvenc énekszám eléneklése.) Rövid beszélgetés, melyben a felvételiztető tanár kérdéseket tesz fel személyes adatokkal, érdeklődési körrel, hobbival kapcsolatban.

Felvételi eljárásrend