Iskolánk

Intézményünk 2017-ben ünnepelte önálló fennállásának 50. évfordulóját.

Művészeti iskolánkban 6-22 éves kor közötti növendékek tanulói jogviszonnyal tanulhatnak, négy művészeti ágban, délutáni elfoglaltsággal, jelentős állami támogatással.

670 növendékünk több mint fele a zeneművészeti ágon tanul, ahol szinte minden hangszeren folyik képzés. Táncművészeti águnkban három szak működik: balett, modern tánc és néptánc. Színművészet tanszakunkon a színjátszás alapjaival ismerkednek növendékeink. Képzőművészeti águnkon jelenleg grafika szak a meghatározó.

Az alapképzés mellett a tehetségesebb növendékeink nagy sikerrel, kiváló eredményekkel országos és nemzetközi versenyeken, fesztiválokon is részt vesznek.

Mint minden művészeti iskolában, így nálunk is kiemelt szerepet kap a tehetséggondozás és a művészeti pályára való irányítás.

Intézményünk 48 pedagógus munkájának köszönhetően a „Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által Akkreditált Kiváló Tehetségpont”.

Aktív  kulturális és hangversenyélet jellemzi iskolánkat. A város közművelődésében is folyamatosan jelen vagyunk.

Támogatóink között tudhatjuk Dunakeszi Város Önkormányzatát, a Dunakeszi Német Nemzetiségi Önkormányzatot, Tóth Tamás vezetésével, munkánkat segíti a Rotary Club Dunakeszi és a Dunakeszi Művészetéért Alapítvány, amelynek kuratóriumi elnöke Ungárné Szakolczay Gabriella.